teisipäev, 5. aprill 2016

Birżebbuġa ja Marsaxlokk

Esimesed päevad Maltal kulusid enamasiti selle peale, et otsisime lähedusest suuremat supermarketit, kust mõistliku hinnaga süüa osta. Google Maps näitas ainult mõningaid poode, mis jäid siiski liiga kaugele. Päris palju saime ringi jalutada, sest tänavatel selliseid silte pole nagu Eestis, mis oleksid juba kaugemalt nähtavad. Alles poe ukse ees saime aru, et näe, siin on kaubanduskeskus või toidupood, sest kauplused on tavalisena näivate majade sees peidus.

31.märtsil on Maltal riigipüha - vabaduse päev. Kuna me ei pidanud tööd tegema, siis otsustasime randa ilusat ilma nautima minna. Uurisime natukene internetist Visit Malta lehekülge ja leidsime imelise  Birżebbuġa, kus asub rand nimega Pretty Bay. 





Bussiaknast nägime lõpuks, et Maltal siiski on ka põllumaad. Kusjuures, Maltal võetakse praegu kartuleid :D Tänu sellele, et sõitsime linnast välja, leidsime ka ühe suurema toidupoe ülesse. 




Reedel ja laupäeval oli jahe ning tuuline. Otsustasime, et tutvume siis oma lähiümbrusega Paolas. Jalutasime tänavad risti-põiki läbi ja saime teada, et siin on päris palju erinevaid poode. Olime väga üllatunud, et pealtnäha pisikesest riidepoest viib tegelikult päris suurde kaubanduskeskusesse. 

Pühapäeval sõitsime Marsaxlokki kuulsale kalaturule. Valletta bussiterminalis oli juba järjekord nendele bussidele, millega sinna sõita. Turg asub täitsa mere ääres paadisadamas. Lisaks kalatoodetele müüakse seal ka igasuguseid muid asju: suveniire; puu- ja köögivilju; riideid ja jalanõusid; ehteid; magusaid Malta traditsioonilisi küpsetisi ja maiustusi. Läheduses on mitu söögikohta, kes valmistavad värsketest mereandidest maitsvaid roogasid. 











* Olime nii õnnelikud, et turult saime lõpuks osta jäätist. Poodides müüakse seda ainult suurte karpidega (meie sügavkülm on juba korterikaaslaste asju ääreni täis ning meil ei õnnestuks seda jäätist sinna kuidagi suruda). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar