teisipäev, 26. aprill 2016

Meie igapäevane töö ja armsad kolleegid :)

Meie praktikakoht on Ministry of Public Healt (tervisehoiuministeerium), täpsemalt oleme osakonnas nimega Entitlement Unit (õigusüksus) . Tööpäevad algavad kell 8 ja kestavad kuni 14ni, nädalavahetused vabad.



Lõunapause ei ole ette nähtud, sest kohapeal lõunat ei serveerita. Sellegipoolest on igaühel võimalus kaasa võetud toitu külmkapis hoida, mikrouunis soojendada ning omale sobival ajal einestada, või kasvõi välja sööma minna. Ausalt öeldes, enamasti süüakse oma töölaudade peal arvuti taga.

Meie peamiseks tööülesandeks on Malta riigi kodanikele Euroopa ravikindlustuskaarte väljastada.
Selleks võtame vastu tavaposti või e-maili teel saadetud avaldused ning sisestame nendel oleva informatsiooni Euroopa ravikindlustuse infosüsteemi. Vajadusel muudame juba olemasolevaid andmeid ning prindime kaartid koos aadressisiltidega välja. Kontrollime informatsiooni õigsust kaartidel ning märgime avaldustele üles iga kaarti numbri, mille järgi hiljem kõik avaldused ära arhiveerida tuleb. Suurema osa kaartidest saadame inimestele posti teel koju, vaid väga vähesed soovivad sellele ise järele tulla. Postitame päevas ikka üle 200 kaarti. Pisikese laua taga on vaja suur töö ära teha :)




Välismaalastele saadame teateid selle kohta, milliseid dokumente nad peavad esitama, enne kui tasuta ravikindlustuse saavad. Nendega on pisut keerulisem, seega jääb meile enamasti koopiate tegemine ja kirjade postitamine.




Meie osakonnas on 6 inimest: Janet, Joyce, Mandy, Joey, Monica ja Josephine. Nad kõik on väga hoolivad, sõbralikud ja abivalmis inimesed. Kuna üks töötaja läks just ära, siis oleme neile suureks abiks. Nii meeldiv on kuulda peale iga tööpäeva lõppu, kuidas nad kiidavad ja tänavad meid tehtud töö eest. Just nemad on olnud meile siin Maltal viibimise ajal kõige suuremaks toeks. Kõik koos hoolitsevad meie eest, soovitavad kuhu minna ja mida teha ning alati muretsevad, kuidas meil läheb. 



Maksete osakonnas, kus sain kõigest paar tundi tööd teha, on kolm meesterahvast (kahjuks nimed ei ole meeles). Nemadki on väga sõbralikud ja toredad. Muide, üks nendest juba ostis oma puhkuse ajaks lennupiletid Eestisse ära :D

Kõige suurem ülemus on aga teistsugune - pidevalt pahuras tujus. Tõreleb töötajatega valjul häälel ning kunagi ei kuule tema suust innustavaid sõnu.

Loomulikult jääme oma armsaid kolleege igatsema. Kuidas me saakski unustada igapäevast Joey soovitust: "Have a break, have a KitKat!"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar