laupäev, 2. aprill 2016

Niimoodi me siin elamegi :)

Meie praegune kodu asub Paolas San Gorgi tänaval. Tundub, et selles majas elavadki kõik vahetusõpilased. Maja on neljakorruseline ja siin on 8 korterit. Meie korter on kolmetoaline ja siin elab lisaks meile veel 3 vahetusõpilast.



* Elame M&Msi majas :) Korteri number 4. Näete, Raili seisabki hetkel meie rõudul. Välisuksel on silt, et uks peab kogu aeg kinni olema. Sellega seoses, paar korda on juhtunud. et uks ei tule enam lukust lahti ja võtit ei saa ka lukuaugust kätte :D


 * Arvasime, et meie majas on lift ka - uks on ju olemas, aga lifti ei ole. Hea, et me esimesel päeval hämaras koridoris sellega sõitma ei läinud, kuigi taksojuht soovitas raskete kohvritega lifti kasutada.



*Toa uksest sisse astudes avaneki kohe selline kaunis vaatepilt. Siin saab televiisorit vaadata, rõdule minna ning laua taga einestada. Kahjuks on telekas ainult võõrkeelsed saated ja rõdul hoitakse prügi. Prügist veel niipalju, et seda peab korralikult sorteerima. Pakendid, klaastaara ja üldprügi, ning neid viiakse ära erinevatel päevadel.



* Kööginurk. Vasakul on külmkapp, mis tegelikult ei ole nii suur kui paistab ja me peame kõik sinna oma asjadega ära mahtuma. Näete veel, et igas võimalikus kohas rippusid mingid rätikud (mis ei lõhnanud just eriti meeldivalt). Lisaks neile rätikutele olid ka prügikasti kõrval põrandal mingisugused koristaja lapid , mis samuti halba lõhna levitasid. Pesime need esimesel võimalusel ära. Meil käib muide korra nädalas koristaja.


*Pesu kuivatatakse koridoris. Restid võtavad kahjuks palju ruumi ja meil tuleb oma tuppa ning dušširuumi pääsemiseks neist pidevalt mööda manööverdada.



*Vannitoast ka kaks pilti. Riiuleid ega kappe ei ole, kus asju hoida :(


*Selline kaunis vaade avaneb meile vannitoa aknast. Nii uskumatu kui see ka ei ole, siis vee- ja kanalisatsioonitorud jooksevad maja väisseina peal, akna all on loputuskastid. Pidev sorin käib kogu aeg :D


* Meie imetilluke magamistuba. Isegi uks ei tule rohkem lahti, sest voodi jääb juba ette. Kahepeale on meil üks öökapp, mille sahtlidki tulevad vaid siis lahti, kui voodit natukene eemale lükata. Sedagi ei saa palju teha, sest teisel pool voodit hoian oma reisikohvrit koos riietega, sest kapis ei ole selleks vastavaid riiuleid.


* Siit näetegi, kui palju see uksekene meil lahti tuleb :D ja sedasama kappi, kus on ainult üks riiul keskel. Väike aken on meil ka, kust avaneb vaade sinnasamasse, kus vannitoastki. Kapi uksel on silt asjadest, mis kõik peavad selles toas olema (2x voodi, 2x madrats, 1x kardin, 1x kapp 3 uksega, kõik erinevad rätikud jne).

Lisaks sellele, et meie tuba on kahepaele nii pisike, tahaks ära mainida veel mõned asjad, mis meid häirivad:
1. Malta inimesed viivad oma prügikotid lihtsalt niisama tänavale vedelema, kuni need ära viiakse, sest konteinereid neil ei olegi.
2. Jube palju kasutatakse erinevaid rätikuid, põrandalappe jne, mis niisama nurgas vedelevad ja halba lõhna levitavad. Alumise korruse naabrid kasutavad mingit rätikut uksematina. Ma läksin lõbusasti trepist alla ja libisesin selle peal niimoodi, et tagumik on juba 3. päeva valus :D
3. Selle maja seinad on nii õhukesed, et meie tuppa kostuvad absoluutselt igasugused helid. Kuuleme isegi kui kellegi telefon vibreerib või kui keegi pissil käib :(
4. Hetkel on internetiga ka mingi jama. Iga natukese aja tagant läheb levi ära. Loodame selle asja ikka korda saada.

Tore on see, et meie korteril päris hea asukoht. Bussipeatus on küllaltki lähedal ning bussiliiklus piisavalt tihe. Kahjuks on suurem toidupood veidi kaugemal, pisemaid on küll, aga nende hinnad on tunduvalt kallimad. Riideid ja jalanõusid müüakse iga nurga peal, palju on ka värskete puu- ja juurviljade müügikohti :)


2 kommentaari:

  1. Toa kohta kirjutaks nii palju, et testige ise, äkki kannatab tuba ümber tõsta. Te olete ju ikkagi kuu aega seal toas. Võtke öökapp üldse vahelt ära, keerake üks voodi ühe seina äärde, teine teise, niiet pead koos on. No nii, et omal mugavam oleks ja ära ka mahuks. Kui üldse saab, pildi järgi ei oska õelda :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Me ei saa toas isegi hästi liikuda. Voodi kõrval akna all on täpselt nii palju ruumi, et sain oma reisikohvri sinna paigutada. Ilmselt teistpidi voodi siiski ära ei mahu, või kui mahuks, siis poleks jälle kohvrit kuhugi panna - keset tuba ju ei jäta :(

      Pahuraks teeb see, et teine kahene tuba siin korteris on poole suurem. Lisaks on seal 2 öökappi, 2 riidekappi ja rõdu.

      Kustuta