laupäev, 9. aprill 2016

Valletta ja Waterfront :)

Kuna meie tööpäevad kestavad ainult kella 14ni, siis on meil olnud päris palju aega ka niisama Malta pealinnas Vallettas ringi jalutada.



*Peatänav, mis viib Valletta bussiderminalini. Pimedas on majad väga ilusasti lambikestega valgustatud.

Nagu Maltal kombeks, siis tänavad viivad muudkui mäest üles ja alla. Esimesel pildil on Valletta jalakäijate peatänav.






Tänavatel on palju selliseid pisikesi värskete puu- ja köögiviljade müügikohti. Mõnes kohas müüakse neid otse lahtisest autokastist. Muide, neev väiksed pruunid asjad banaanide kohal on teokarbid.



*Upper Barrakka aiake, kust avaneb imeline vaade linnale:


Kohe sellesama aiakese juures on klaasist seinaga lift, millega saab tasuta alla sõita, aga ülesse sõitmise eest peab maksma. Võtsime ka julguse kokku, sest lifti juurest pidavat kohe Valletta Waterfrondi juurde jõudma. Tegelikult on seal all hoopiski sadam, kust väljuvad hiigelsuured kauba- ja kruiisilaevad. Esimesel korral ei leidnud me õiget kohta üles, sest tundus imelik, et restoranidega tänav võiks olla veel kusagil sadama taga.  Aga sealt me ta järgmisel korral leidsime.




Toidud olid väga maitsvad ning teenindus laitmatu :) Pole veel nii ilusaid kohvisid näinudki.



Nautisime restorani terrassil õhtusööki ja terve selle aja istus üks kass meie laua kõrval ja noolis süüa. Ei julgenud teda ära ka ajada, sest arvasime, et kassid võivad olla Maltal millegi sümboliks ja inimesed äkki paneksid seda meile pahaks. Siin elab tänavatel tõesti palju kasse. Heatahtlikud inimesed toidavad neid ja ehitavad neile isegi majakesi, kus elada. Hiljem saime siiski teada, et kassidel Maltaga otsest seost ei ole, nende paljunemist lihtsalt ei suudeta kontrolli all hoida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar